Faces of poverty film festival

szegenyseg-logoA szegénység 78 millió embert, köztük 19 millió gyermeket érint az Európai Unióban – hangsúlyozza A szociális védelemről és társadalmi befogadásról szóló 2008. évi Közös Jelentés.

Az Európai Parlament és a Tanács ugyanezen év októberében elfogadott határozatában döntött arról, hogy 2010 a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve lesz. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a szegénység és a társadalmi kirekesztés súlyosságára a tagállamokban, megnyerje az állampolgárokat a társadalmi összetartozás ügyének, hiszen a szegénység és kirekesztés nemcsak a kormányok és a szegények problémája, hanem mindannyiunk ügye.

filmfesztivál ennek a nemes ügynek kíván a maga eszközeivel a partnere lenni, a bemutatott filmeken keresztül egy lépéssel közelebb kerülünk e nehéz sorsokhoz és a segítségre szoruló embertársainkhoz is.

A fesztivál helyszíne a Vörösmarty mozi. A vetítések a Nagyteremben (120 fő) és a Kisteremben (60 fő) történnek, a beszélgetések és a zsűri workshopok helyszíne a kávézó.

2010. december 3-a, péntek 16 órától 5-e, vasárnap 23 óráig

102 filmet vetítünk péntek 16 órától vasárnap estig a versenyprogramban. A filmek előzsűri nélkül kerültek a versenybe, a szervezők csak azt ellenőrizték, hogy a nevezés megfelel-e a kiírásban közzétett feltételeknek. Vannak egyperces klippek, 2-3 órás dokumentumfilmek, nevezések Romániából, az USA-ból sőt, még Vietnámból is.

Zsűri:

Bollók Csaba filmrendező

Dávid Ferenc szociológus (Kék Pont Alapítvány)

Hajdú Eszter filmrendező

Kőszegi Edit filmrendező

Stiller Ákos fotoművész (HVG)

A fesztivál weboldala: http://www.szegenysegarcai.docuart.hu/

A fesztivál Facebook oldala: https://www.facebook.com/Szegénység-arcai-132059420176800

Share it onShare on Facebook