Images of feminine diversity – training

Text available in Hungarian only:

Vizuális kommunikációs képzés női érdekérvényesítő civil szervezetek számára

A 2015 áprilisában indult tréning célja az volt, hogy a szervezetek munkatársai megtanulják fotós, filmes eszközökkel hatékonyan kommunikálni tevékenységeiket, szervezetüket és ez által nagyobb láthatóságot érjenek el, érdekérvényesítő képességük hosszútávon erősödjön.
2015. április és december között egy 64 órás képzést tartottunk Budapesten, és két 16 órás képzést Miskolcon és Veszprémben, összesen 22 szervezet képviselőinek részvételével.
A képzés legfontosabb eleme, hogy a szervezetek már futó projektjeik kapcsán, személyre/szervezetre szabott, gyakorlatorientált vizuális kommunikációs tréninget kapnak, és a megszerezett tudást azonnal alkalmazva fejlődhetnek és sajátítanak el egy újfajta szemléletet.
Ezért a képzés elméleti része gyakorlati alapismeretek átadásából áll. Marketinges, filmes, grafikus és média szakértők segítségével a résztvevők elsajátították a megváltozott médiaterepnek megfelelő vizuális kommunikációs eszközök tudatos használatát.
A képzés végén minden projektet egy nyilvános sajtótájékoztatón pitch keretében, meghívott újságírók előtt prezentálnak a résztvevők.
A képzésben részt vettek önkéntes munkatársak is, összesen 12-en, akik egy-egy szervezet munkáját segítették a hosszú képzés során.
A folyamatról dokumentumfilm készült.
Képzés helyszíne: DocuArt Filmművészeti Központ, 1092 Budapest Erkel u. 15.
Trénerek: Komlósi Orsolya és Lakos Nóra, fotó: Nyíri Julianna

A képzés a Norvég Civil Alap által támogatott Női sokszínűség képei -filmes workshop a hatékony kommunikációért című (NCTA-2015-11069-B) projekt keretében valósul meg. www.norvegcivilalap.hu
Facebook: DocuArt oldala www.facebook.com/DocuArtMozi

 

Share it onShare on Facebook